Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Præsentation af børnehuset

Et hus med fokus på fællesskab

Gnisten og kontaktforældrene har de seneste år, haft mange debatter om hvad der er væsentligt at vide. Det er et svært gæt, hvad der er vigtigt for en, er måske uvæsentligt for en anden. Her kommer så et bud på, hvad som kan være nyttig viden, og hvis I  så som læser sidder og tænker, jeg mangler da viden om .... så ring eller skriv endelig. Vi ELSKER at fortælle om vores hus og pædagogik. 

  • I Gnisten arbejder vi med et grundlæggende afsæt i pædagogisk etik. Vi taler ordenligt til hinanden, vi udøver aktivt demokrati med børnene, vi tager os tid til nærvær og omsorg.
  • Gnisten er dét sted, hvor dit barn bruger det meste af sin vågne tid i hverdagene. Derfor møder barnet også her en hjemmevant og hyggelig stemning. Duften af hjemmelavet mad, ubegrænset adgang til kram og en varm hånd at holde i, voksne der leger, griner og hygger er udgangspunktet for en god dag med mulighed for læring og udvikling.  
  • Traditioner er vigtigt for alle, hvordan de afvikles er noget der udvikler sig over tid. Vi holder: Fastelavn, plantedag, sommerfest, lanternefest, fødselsdage, arbejdsdag m.m.  Når tid nærmer sig, vil I modtage en nærmere information om selve festligholdelsen. Traditionerne bliver naturligt flettet ind i de temaer som grupperne arbejder med.
  • De enkelte projektgrupper beslutter temaer som de vil arbejde med over tid. Temaerne besluttes ud fra børnenes interesser/optagethed og understøttes af det pædagogiske personales indsigt i hvilke kompetencer barnet/gruppen med fordel kan fordybe sig i. 
  • I Gnisten har vi en tilbagevendende tradition for at støtte børnene i gode relationer. Vi støtter børnene i at mærke sig selv, have sprog for sine følelser, og opfordrer forældre til at etablere legeaftaler, ikke altid kun med "bedste vennen". Målet er blandt andet at det også skal være en god dag i Gnisten, selv om "bedste vennen" har ferie.
  • Vi afholder udviklingssamtaler når barnet er 2, 3, 5, og 6 år. Disse afholdes ud fra personalets viden, indhentet fra data som: fokusbarnskemaer, projektskemaer og relationsanalyser. Disse sammenholdes med forældrenes egen oplevelse af deres barn. Hvis personalet, eller I som forældre har behov for en yderligere samtale, så vil det altid være en mulighed.
  • Vi arrangerer hjemmebesøg til nye børn ligesom der også er mulighed for at komme i legegruppe hver fredag inden opstart i Gnisten. 
  • Der er rundvisning for nye forældre/børn onsdage i ulige uger mellem kl. 13-13.30. Man skal som forældre ringe til Gnisten eller og melde sig til. 

 

Du vil formentlig opleve en uformel og humorfyldt omgangstone i Gnisten. Fagligheden er høj og ligeværdigheden stor. 

Vi er alle sammen ansvarlige for det gode børneliv.